Behöver du en advokat i Stockholm?

Texter dec 24, 2021
  1. Börja med din vänkrets, grannar och kollegor

 

Det bästa sättet att hitta en bra advokat börja är att få en rekommendation från någon du litar på, oavsett om det är en familjemedlem, vän eller en betrodd rådgivare, så som din revisor. Du bör få mer än ett namn. Du bör också försöka hitta en advokat som är bekant med vilken typ av lag du behöver. Misströsta inte om de enda namnen du kan få finns inom andra områden av lagen. Använd den advokaten som en resurs.

 

  1. Om du inte vill att någon ska veta att du letar, finns det andra källor

 

Ibland, till exempel där du vill sälja ditt företag, kanske du inte vill att någon ska veta varför du behöver en advokat. I så fall kan internet vara en bra resurs, om det används på rätt sätt. Det finns betrodda sidor som betygsätter. Dessa betyg görs av andra advokater och är ganska tillförlitliga. De advokater som gör dessa listor är anonymt nominerade av andra advokater.

 

  1. Stort företag vs. Litet företag

 

Advokatbyråer varierar i storlek. Hur avgör du vilken som är bättre? Det finns flera faktorer att ta hänsyn till. En faktor är komplexiteten i din juridiska fråga. Om du behöver hjälp med komplexa utmaningar i ditt företag, kommer ett stort företag att ha de nödvändiga resurserna. Men om du letar efter någon att förhandla om ett hyresavtal för ditt nya kontor, överväg ett litet företag. Priserna på stora företag är högre. De representerar även större kunder. Ibland kommer stora företag att ha yngre advokater tilldelade mindre ärenden. Dessutom startade ett stort antal advokater i små företag i stora företag.

 

4. Gör din Due Diligence före intervjun

Gör dina läxor innan ditt första möte. Granska advokatens webbplats. Titta inte bara på innehållet, titta på hur det är konfigurerat. Är det mycket ord men lite substans? Gör sedan webbsökningar på advokaten. Detta kan ge ytterligare information.

af Filip