Akuttandvård i Stockholm | Få den hjälpen som du behöver

Texter dec 27, 2021

Är du i behov av akuttandvård i Stockholm eller vill du helt enkelt vända dig till en ny tandläkare som vet var skåpet ska stå när det kommer till professionell tandvård? Fortsätt då att läsa för att ta reda på vilka högkvalitativa valmöjligheter du har samt för att få reda på mer kring hur du håller dina tänder friska.

 

Välj Distriktstandvården för schyssta villkor

 

För dig som är i behov av akuttandvård i Stockholm kan du ta beslutet att vända dig till Distriktstandvården. De har fler än 30 olika kliniker i både Stockholm samt Uppsala, och du kan räkna med att deras öppettider täcker både dagarna, kvällarna och helgerna. Bland deras tjänster finner du allmäntandvård, estetisk tandvård, akuttandvård samt specialisttandvård. Som pricken över i:et erbjuds du även en två års garanti på lagningar och fyllningar samt en fem års garanti på implantat och kronor.

 

Ta hand om dina tänder på rätt sätt

 

Det allra bästa sättet att se till så att dina tänder förblir friska och starka är att borsta dem två gånger om dagen. Det rekommenderas att borsta tänderna precis efter dess att du har ätit frukost och nästa gång precis innan du ska lägga dig. Du kan välja mellan att använda en ordinär tandborste eller en eltandborste, men oavsett vad du beslutar dig för är det av yttersta vikt att du borstar ordentligt.

 

Just en eltandborste kan komma väl tillhands för dig som har svårt att klara av tandborströrelserna, men de kan också bli ett ypperligt val för barn. Det är nämligen inte ovanligt att eltandborstar kommer utrustade med en timer som säkerställer att du borstar tänderna precis så länge som det behövs.

 

Borsta tänderna med fluortandkräm och använd tandtråd

 

Det är inte märket som spelar roll när du tar beslutet kring vilken tandkräm du vill använda, utan det som spelar roll är att du satsar på en tandkräm som har fluor som en av ingredienserna. Detta ämne stärker nämligen tänderna, och för bästa resultat bör tandkrämen ha en fluorkoncentration på i alla fall 1000 ppm. Om du har en högre risk än vanligt för karies finns det särskilda tandkrämer med extra fluorinnehåll som du kan vända dig till.

 

Sist men inte minst ska du alltid komma ihåg att göra rent vid området mellan tänderna genom att dra nytta av tandtråd. Det finns många ytor där tandborsten har svårt att komma åt, och därför kommer du alltid att vilja ha en ask tandtråd i närheten.

af Filip