Skydda dig mot UV-strålning och överdriven värme med solfilm fönster

Texter maj 22, 2022

Är du trött på att solen bländar dig när du sitter vid fönstret? Börjar det bli rent för varmt i hemmet eller är du orolig över att utsätta dig för en för stor mängd UV-strålning? Det finns lyckligtvis nog en riktigt smart och enkel lösning som inte kräver att du byter ut hela fönstret: nämligen solfilm.

När du satsar på solfilm fönster applicerar du lätt detta skydd över ditt fönster och sedan kan du känna dig trygg alla dagar i veckan. Glöm samtidigt inte att solfilm fönster även kan se till så att det blir svårare för främlingar att titta in i ditt hem, så detta är ett stort plus!

Skippa AC:n och UV-strålningen

Det är lätt att påstå av solfilm fönster gör en stor skillnad i hemmet. Faktum är att du har möjligheten att dämpa UV-strålningen med hela 99 % om du använder dig av solfilm fönster. Då skyddas både du och dina kläder som annars hade kunnat bli solblekta. På samma gång slipper du att konstant ha AC igång eftersom din solfilm kommer att minska värmen i rummet. Då sparar du lite extra pengar i längden, så detta är naturligtvis en mycket positiv aspekt som du inte vill ta för givet.

Var ska solfilm monteras?

Det rekommenderas att montera solfilm på utsidan av fönstret. Det här ser nämligen till så att solens strålar reflekteras innan de når fönstret. Det är fullt möjligt att montera solfilm på insidan av fönstret, men då får du räkna med att den inte är lika effektiv då solens strålar kan värma upp fönstret innan de når solfilmen. Oavsett vad får du dock ett effektivt skydd mot den farliga UV-strålningen.

af Filip