Pins fås i så många storlekar och former som du kan tänka dig

Texter jan 16, 2023

Pins, också känd som label pins, nålar eller badge pins, är små dekorativa föremål som bäras på kläder, ofta på en jacka för att visa stöd för en bestämd sak eller organisation och kan finnas i en rad olika former och storlekar.

 

Pins kan specialtillverkas med precis den designen man önskar men produktionen är relativt omfattande så man ska därför typiskt beställa ett stort antal och priset är relativt hög. Men som tur är finns det också massor med färdiga pins i alla möjliga former som man kan välja emellan om budgeten inte är så hög. 

 

En populär typ av färdigproducerat pin är flagpinnen som är en liten pin i form av ett lands flagga. Flagpins bärs ofta som ett tecken på nationell stolthet eller för att visa stöd för ett bestämt land. De kan bäras på kläder, hattar eller väskor och delas ofta ut som souvenirs eller presenter.

 

Gör uppmärksam på en sak  

En annan typ av färdigproducerade pins är supportbandet som är en pin format som ett band som bäras för att visa stöd till en bestämd sak eller begivenhet. Supportband användas ofta för att öka uppmärksamheten om sociale eller politiska frågor och kan hittas i en rad olika färger för att representera olika saker. De bäras ofta under protester eller demonstrationer för att visa solidaritet för en bestämd sak. 

 

Souvenirpint är en annan typ av färdigproducerade pins som ofta delas ut som minnen från begivenheter eller resor eller säljas i souvenirbutiker. De kan hittas i ett brett urval av former och storlekar och har ofta namnet eller loggan för ett bestämt ställe eller begivenhet. Souvenirpins samlas ofta av turister eller entusiaster som ett sätt att minnas deras upplevelse och de ställen de har besökt. 

 

En lång tradition

Pins har en lång historia som kan spåras tillbaka till gamla civilisationer där de blev använd som symbol på rang eller status. Idag användas de fortfarande för massor med olika syften, härunder som ett sätt att visa stöd för en sak eller organisation, att visa nationell stolthet eller för att minnas en speciell begivenhet eller tur.

 

Pins kan göras i en rad material, härunder metall, plast och emalj. De är oftast dekorerat med detaljerade designs och kan hittas i en mängd färger och stilar. Många människor samlar pins som ett fritidsintresse och det finns även klubbar och organisationer som är hängivna till insamling och försäljning av dessa små dekorativa föremål.

 

af Filip