Det här visste du inte om Sveriges köpvanor för vuxenleksaker

Texter mar 13, 2022

Vi i Sverige har genom åren ändrat vår syn på vuxenleksaker. Förr sågs vuxenleksaker som något man borde skämmas över att använda sig av. Det var helt enkelt tabu, speciellt att prata om de sexvanor som involverade just vuxenleksaker. Men i dag ser situationen annorlunda ut. Vi i Sverige har fått helt nya vanor och en helt ny syn på sexleksaker. Här är några saker du med största sannolikhet inte visste om svenskarnas köpvanor för vuxenleksaker.

Populärt att beställa vuxenleksaker på nätet

I dag hittar du färre och färre fysiska butiker som säljer sexleksaker eller andra sexrelaterade produkter. Nätbutikerna har helt tagit över marknaden och står nu för den största delen av sexleksaksförsäljningen. Det finns flera anledningar till denna förändring. För det första är det mer diskret att beställa sexleksaker på nätet än att handla i en fysisk butik. Många ser fortfarande sexleksaker som något pinsamt. Bara tanken på att riskera att möta någon man känner skrämmer många. Därför väljer allt färre att besöka fysiska sexleksaksbutiker.
Varför ska man handla i fysiska butiken när man kan slippa alla pinsamheter genom att beställa sexleksaker online? På nätet kan du snabbt och enkelt köpa en dildo eller en annan typ av sexleksak. Om du själv vill vara mer diskret i ditt sexleksaksköpande, skulle du kunna handla hos en webbshop som till exempel https://mshop.se.

Svenskarna har fler leksaker än många tror

Svenskarna äger fler sexleksaker än många tror. Det kan dock vara svårt att veta exakt hur många sexleksaker varje svensk har, eftersom vi håller denna information hemlig. Försäljningen av sexleksaker visar dock på att svenskarna köper fler och fler sexleksaker. Vi köper dessutom fler varianter och modeller än tidigare. Detta beror antagligen på den konstanta utvecklingen av sexleksaker. Det dyker upp nya spännande sexleksaker hela tiden. De nya modellerna och varianterna väcker nyfikenhet hos oss svenskar och får oss att vilja testa dem.

Fler par använder leksaker tillsammans

Sexleksakerna ökar även bland svenska par. Allt fler svenska par väljer att använda sig av sexleksaker som en del av deras sexrutiner. Sexleksaker har visat sig ha en positiv effekt på många trasiga parförhållanden. Detta beror antagligen på att sexleksakerna hjälper till med att göra sexet mer spännande igen. Ett tråkigt sex leder ofta till frustration och trasiga band. Par som upplever att deras sex har blivit tråkigt och stelt uppmuntras därför till att testa sexleksaker som en del av deras terapi.

Om du och din partner upplever att ert sexliv är tråkigt eller enformigt, skulle ni kunna ta hjälp av ett par sköna och spännande sexleksaker. Om ni inte redan äger några sexleksaker, bör ni se till att investera i ett par.

af Filip