Därför måste du sätta upp stödhandtag i badrummet

Texter nov 11, 2021

Många av olyckorna som sker i hemmet sker i badrummet. Om du vill öka säkerheten i ditt badrum, ska du se till att installera ett par stödhandtag. Här i denna artikel kan du läsa mer om vad stödhandtag är och hur de skulle kunna hjälpa dig till en tryggare och mer självständig vardag.

 

Vad är stödhandtag?

Stödhandtag är fantastiska hjälpmedel som kan fästas på väggen i till exempel badrummet. Stödhandtag kan fås i antingen plast eller metall. Stödhandtagen som är tillverkade av metall är oftast mycket mer stabila och kraftiga, medan de av plast oftast är billigare. Metallhandtagen klarar av mer vikt och belastning än de av plast. Detta kan vara värt att tänka på när du ska välja handtag. Båda typerna fungerar bra, men metall är alltid att föredra.

Här kan du använda stödhandtag

Du kan använda stödhandtag på flera ställen i ditt badrum. Du skulle till exempel kunna sätta upp stödhandtag i duschen så att du alltid har något att hålla fast i när du duschar. Du skulle även kunna sätta upp stödhantag vid din toalett, så att du enklare kan sätta dig ner eller ställa dig upp efter ditt toalettbesök.

Stödhandtag kan alltså fästas där du behöver dem som mest. De ger dig en extra trygghet i vardagen och låter dig bli lite mer självständig.

 

 

af Filip