Välja rätt typ av julgransbelysning

Texter okt 20, 2023

Att ha ljus i julgranen är ett måste, i alla fall om man fråga de flesta. Många av oss har dock minnet av en hemsk sladdhärva som togs fram år efter år när man var barn. Som tur är så är dagens julgransbelysning mycket enklare! Dock var det ju detta med att välja rätt samt sedan, hänga upp den på rätt sätt. Det kan vara värt att investera tid och omsorg i hur du placerar din julgransbelysning.

Vilka färger på lamporna föredrar du?

När du ska köpa nya julgransbelysning, så är det värt att fundera på vilken typ av belysning du önskar. Fundera på om du vill uppnå den glädjefyllda och färggranna glöden som flerfärgade ljus ger, eller om du föredrar den mer fridfulla atmosfären som vita ljus skapar. Om du väljer vita lampor måste du även bestämma om du föredrar en sval eller varm ton.

När du väljer belysningsfärg är det också bra att ta hänsyn till din övriga inredning. Om din dekoration är en eklektisk mix av färger och stilar, kan den kompletteras fint med en mångfärgad ljuskälla. Å andra sidan fungerar kalla vita lampor utmärkt med silver- och blå nyanser, medan varmvita ljus vackert kompletterar guld- och juveltoner. Genom att anpassa belysningen till din inredningsstil kan du skapa en enhetlig och harmonisk juleffekt.

Inte fel med LED lampor som julbelysning

LED-lampor har snabbt blivit det främsta valet när det gäller att belysa julgranar. De har varit professionellas favorit i årtionden och det är inte svårt att förstå varför allt fler hushåll väljer att använda dem.

En av de största fördelarna med LED-lampor är deras imponerande livslängd, som kan vara upp till 5 gånger längre än traditionella glödlampor. Dessutom är de betydligt mer miljövänliga. LED-lampor behöver sällan bytas ut, vilket inte bara sparar pengar utan även är bra för vår miljö. De är också extremt energieffektiva, vilket hjälper till att hålla elräkningen på en rimlig nivå. Dessutom producerar de minimal värme, vilket gör dem säkra att använda under längre tidsperioder.

af Filip