Skapa ett lättstädat badrum

Texter sep 28, 2023

Badrummet är ofta ett ställe som snabbt blir smutsigt, men att hålla det rent är avgörande för hela hemmets trivsel. Här nedan är några smarta knep som kommer att göra städningen snabbare och enklare samtidigt som du skapar ett fräschare badrum. Bra produkter för ditt badrum kan du hitta hos Kitchen Living Dining. De har även bra hem och inredning du kan behöva ha för både badrummet och andra rum.

Plats för en tvättkorg

Om du har utrymme, se till att ha en liten tvättkorg för strumpor, underkläder och andra kläder som annars hamnar på golvet.

Smart förvaring

Använd krokar för kläder som kan användas igen, som mysbyxor eller träningskläder. Placera krokarna diskret så att du slipper se dem. Ofta går det bra att hänga dem bakom dörren.

Lättstädade ytor

Välj en vägghängd toalett för att undvika smutsansamling och för att göra det enklare att komma åt och städa under. Undvik även det svårstädade utrymmet mellan benen på kommoden eller skåpet. Gamla tassbadkar är vackra men svåra att rengöra under.

Dold förvaring

Öppna hyllor i badrummet är snygga, men de drar lätt till sig hår, damm och produkter. Använd förvaring med lock och dörrar för att hålla det renare både på ytan och inuti.

Lättvättad matta

Välj en badrumsmatta som är enkel att tvätta eftersom den utsätts för smutsiga fötter, stylingprodukter, smink, hår och damm samtidigt som det ofta är fuktigt i badrummet.

Kakel och fogar

Regelbunden rengöring och avtorkning av väggarna hjälper till att förhindra att smutsen fastnar. Glansigt kakel är lättare att rengöra än grova, strukturerade ytor, och ljusa fogar är svårare att hålla rena än mörkare. En mellanfärg är oftast förlåtande.

Rensa regelbundet

Ta dig tid att rensa ut gamla produkter med jämna mellanrum. Om du inte har använt något på länge är chansen stor att du inte kommer att göra det i framtiden heller.

af Filip