Så tar du hand om håret i vinterkylan

Texter nov 13, 2023

Håret kan bli torrt, sprött och elektriskt under vintermånaderna. Många av oss är noggranna med att skydda vår hud och vårt hår under soliga säsonger, mot exempelvis saltvatten, UV-strålning och klor. Men ibland verkar vi glömma bort vinterns påverkan. Under denna årstid är det vanligt att uppleva torra hårstrån, en hårbotten som känns torrare, och hår som ständigt blir statiskt och tråkigt. Det känns som om varje dag är en dålig hårdag. Detta problem uppstår på grund av den mycket torra luften under vintern, som kan påverka både håret och huden negativt. På https://yuaiahaircare.se/ finns bra produkter att använda för att få ditt hår att må bättre. Ta även del av våra tips nedan.

Ge ditt hår den fuktboost det behöver i duschen

För att säkerställa att både ditt hår och din hårbotten mår på topp är det av stor vikt att behandla och återfukta ditt hår ordentligt. Börja med att välja ett schampo och balsam som är speciellt utformat för att ge fukt åt ditt hår. En gång i veckan kan du dessutom unna dig själv en härlig hårmaskbehandling.

Duscha inte för varmt

Det är verkligen underbart att unna sig en varm dusch under kyliga dagar, eller hur? Men tyvärr kommer ditt hår och din hud inte vara lika förtjusta efteråt eftersom varmt vatten har en tendens att torka ut mer än kallt vatten. Det är därför en god idé att duscha i ljummet vatten istället. Dessutom, försök att undvika att tvätta håret för ofta.

Gå inte runt med blött hår

Det är viktigt att undvika att gå omkring med blött hår, särskilt när du är utomhus i den kalla luften. Blött hår kan faktiskt brytas av, särskilt om det är minusgrader ute, eftersom vattnet i ditt hår kan frysa till is. Därför bör du alltid använda en hårtork för att torka ditt hår, men se till att använda ett värmeskydd för att minimera skador.

af Filip