Bli av med flugor inomhus | Olika effektiva flugfällor

Texter apr 5, 2022

Det är aldrig särskilt trevligt att ha ohyra i hemmet, och särskilt inte när de dagligen surrar runt ditt huvud. Lyckligtvis nog behöver det inte vara komplicerat att få bukt med flugor och andra liknande insekter, utan allt som krävs är en högkvalitativ flugfälla. Dessa kan komma i en rad olika format, och vilken du väljer beror på dina individuella behov och önskemål. Lär dig mer om olika flugfällor nedan och säkerställ att du lägger vantarna på rätt variant för ditt hem!

Välj rätt flugfälla redan idag

För de som vill bli av med flugor på det mer klassiska sättet kan det mycket väl vara så att de vänder sig till de så kallade flugremsorna. Dessa kan antingen bestå av ett sorts klister som ser till så att flugorna fastnar eller så täcks de av ett medel som flugorna äter av och sedan dör. Om du lite då och då ser en och annan fluga kan det räcka att ha en flugremsa i hemmet, men se till så att den sätts högt upp utom räckhåll för barn och husdjur. Den stora fördelen med flugremsor är det billiga priset, men ha i åtanke att dessa inte är den bästa lösningen om ett stort antal flugor har invaderat ditt hem.

För att bli av med många olika flugor kanske du föredrar en elektrisk flugfälla. I dessa flugfällor sitter en lampa som insekterna dras till, och när de kommer i närheten ser de elektriskt laddade metalltrådarna till så att flugorna dör. De positiva aspekterna av denna fälla är att räckvidden vanligtvis är mycket stor samt att den effektivt får bort ett stort antal flugor på kort tid. Flugfällorna är dock ganska dyra – särskilt jämfört med flugremsorna.

Få bort flugor med kemiska flugfällor

Föredrar du kemiska flugfällor? Dessa kopplas till ett uttag och utsöndrar ångor som dödar flugor. Inte behöver du dock oroa dig, för dessa ångor skadar inte oss eller våra husdjur. Kostnaden ligger någonstans mellan flugremsor och elektriska flugfällor, så om du är intresserad av en fälla som är mer effektiv än flugremsor men billigare än elektriska flugfällor är det dessa som gäller. Sist men inte minst får du inte glömma flugfällorna med ultraljud som skrämmer bort flugorna snarare än att döda dem. Om du är mån om att inte döda insekter kan ultraljudflugfällorna bli det bästa möjliga valet för dig.

af Filip